Cum încurajezi copii să încerce lucruri noi?

Am tot citit pe diverse rețele de socializare intrebad cum îndrumă copii să facă anumite lucruri sau să încerce lucruri noi. Deși nu există o rețeta perfectă, uite câteva idei despre ce poți încerca:

  • Fi tu insuti un exemplu

Această metodă este cea mai eficientă în cazul meu dar, ea se face în anumite condiții și pentru anumite tipuri de activități, de exemplu, în loc să stai seara la televizor, poți să iei o carte pe care să o citești astfel copilul este atras automat de ceea ce faci tu. Dacă acțiunea propriuzisa nu este suficientă, poți să începi să scoți și sunete ( gen oau, cât de tare, etc) . Ca cerințe, ar trebui să ai cel puțin o carte cu ceva mai multe imagini decât text și să începi să povestești întâmplări, acțiuni despre personajele/obiectele din cartea respectivă .

  • Expune copilul la activitati

În funcție de copilași, este important să expui copilul într-o mainera cât mai plăcută (nicidata forțat) la diverse activități. De exemplu, acasă, în loc să va uități la desene animate, va puteți uită la tenis, footbal, basket, atletism etc, explicând în același timp ce se întâmplă acolo. Am rămas surprins când am văzut că E a început ceară să jucăm footbal prin casă, sau când am văzut-o fluturând o rachetă de tenis în mâna prin casă cu zabetul pe buze. De aici mai rămâne un pas mic până să începeti să va jucați în parc sau să începeți să mergeți la un curs.

Încă un lucru important, încercați să faceți asta când copilul este odihnit, dacă este obosit sau se apropie ora de somn, sunt șanse mari să aveți probleme când vrei să va opriți din activități (plânsete, refuzuri) și implicit bebe să nu rămână cu o experiență plăcută.

Spor la activități

Leave a Comment